PROTESTI U JERUSALIMU ZBOG RESTRIKTIVNIH MERA: Demonstranti palili kontejnere, policija upotrebila vodene topove (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

sukobi sa policijom zbog epidemioloških mera

PROTESTI U JERUSALIMU ZBOG RESTRIKTIVNIH MERA: Demonstranti palili kontejnere, policija upotrebila vodene topove (VIDEO)

Planeta -

Haotične scene zabeležene su u Jerusalimu kada je na protestu protiv restriktivnih mera protiv virusa korona došlo do sukoba između policije i demonstranata.

Stotine muškaraca Haredi zajednice okupilo se u utorak uveče na protestu protiv mera javnog zdravlja, posebno zbog zatvaranja škola, poznatih kao ješive.

Jerusalim, protesti
foto: Youtube/Printscreen

Početak okupljanja protekao je mirno, a demonstranti su slušali govore lidera zajednice. Međutim, nakon završetka skupa, demonstranti su otišli u obližnju ulicu i počeli da se svađaju sa policijom, palili su kontejnere i blokirali saobraćaj, prenosi RT.

Prema izveštajima lokalnih medija, demonstranti su policajce gađali kamenicam i drugim predmetima. Policija je upotrebila vodene topove da rasterala demonstrante, a najmanje jedna osoba je privedena zbog nemira.

Ovakve scene već neko vreme se ponavljaju na ulicama Jerusalima.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track