I ŠVEDSKI MEDIJI HVALE SRBIJU: Prešli su nas po vakcinaciji, a toliko im dobro ide, da su ponudili cepiva i susedima!
Foto: Zorana Jevtić, Twitter

uspeh

I ŠVEDSKI MEDIJI HVALE SRBIJU: Prešli su nas po vakcinaciji, a toliko im dobro ide, da su ponudili cepiva i susedima!

Planeta -

Švedske novine Dagens industri pridružile su se svetskim medijima koji pišu o uspešnoj vakcinaciji protiv koronavirusa u Srbiji.

Dagens industri napominje da je Srbija pred vratima EU 11 godina, ali da koristi kako ruske i kineske vakcine, tako i cepivo američko-nemačkog proizvođača, čime uspešno sprovodi vakcinaciju.

"Ne marimo da li je vakcina iz Kine, SAD ili EU, za nas to nije geopolitičko pitanje, već zdravstveno", preneli su izjavu premijerke Ane Brnabić za BBC.

Šveđani podsećaju da je naša premijerka postala prva zvaničnica u Evropi koja je primila Fajzerovu vakcinu protiv koronavirusa.

Takođe, preneta je i izjava Vuka Vuksanovića iz Centra za bezbednosnu politiku koji smatra da je EU napravila grešku ne pomažući Srbiji, a zbog strateške kratkovidosti, i sama EU je morala da se okrene Kini.

Švedski list prenosi da Srbija ima više vakcinisanih ljudi nego mnoge evropske zemlje, i da je u tom slučaju prešišala i Švedsku. Kako dodaju, Mađarska je krenula istim stopama i naručila ruske i kineske vakcine, što razmatra i Češka.

"Toliko dobro sve protiče da je Srbija ponudila vakcine i susedu Severnoj Makedoniji", navodi se u švedskom listu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track