DIREKTOR AVIO-GIGANTA PORUČIO: Letovi se neće vratiti na staro ni za pet godina, možda potpuno nestane biznis klasa
Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

preporučuje testiranja na koronu pre letenja

DIREKTOR AVIO-GIGANTA PORUČIO: Letovi se neće vratiti na staro ni za pet godina, možda potpuno nestane biznis klasa

Planeta -

Direktor Lufthanse Karsten Spor je kazao da ne očekuje rapidni oporavak avio-saobraćaja, šta više, veruje da se situacija neće vratiti u normalu još najmanje pet godina.

Na onlajn raspravi koju je organizovala Londonska škola ekonomije razgovarano je o korona-krizi, trenutnim restrikcijama i posledicama koje je pandemija ostavila na ekonomiju i turizam.

U narednim sedmicama, kaže Spor, broj putnika će biti vrlo "tanak", a na leto očekuje povratak od 40 do 60 odsto poslovanja pre pandemije. Zbog cele situacije on se zalaže za učestaliju upotrebu testova na koronavirus pre letova.

Na većim tržištima kao što je evropsko i američko, prema njegovoj proceni, ni za pet godina se stvari neće vratiti u stanje pre pandemije, a nije nemoguće ni da se u potpunosti "izgubi" biznis klasa.

Kako kaže, Lufthansa će iskoristiti krizu da učvrsti svoju poziciju među pet najboljih avio-kompanija u svetu. U vidu imaju razne načine saniranja posledica i pospešivanja poslovanja, a između ostalog je planirano da smanje broj aviona s 800 na 650.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track