Najnovije vesti

VATRENI KRAJ METALNOG SPOMENIKA: Građani Kinšase ga tukli drvenim palicama, a onda ga zapalili, misle da ima veze sa NLO (VIDEO)
Foto: Twitter

KAO U ODISEJI 2001

VATRENI KRAJ METALNOG SPOMENIKA: Građani Kinšase ga tukli drvenim palicama, a onda ga zapalili, misle da ima veze sa NLO (VIDEO)

Planeta

Poslednji u nizu misterioznih monolita koji zaokupljaju maštu ljubitelja naučne fantastike širom sveta dočekao je danas "vatreni" kraj u Demokratskoj Republici Kongo gde je zapaljen na kružnom toku u glavnom gradu.

Metalna konstrukcija visoka preko tri i po metra prvi put se pojavila u naselju Bandal u Kinšasi tokom vikedna. U sredu ujutro masa znatiželjnih posmatrača pravila je selfije sa monolitom i raspravljala o njegovom mogućem poreklu, javlja Rojters.

Međutim, video snimci objavljeni na društvenim mrežama kasnije tokom dana prikazivali su stanovnike kako uništavaju konstrukciju palicama, a zatim je pale.

Slični stubovi vanzemaljskog izgleda primećeni su u pustinji Jute u Sjedinjenim Državama u novembru, a zatim u Rumuniji i Turskoj, što je izazvalo različite teorije zavere i poređenje sa monolitima u filmu Stenlija Kjubrika iz 1968 "2001: Odiseja u svemiru".

U filmu je vanzemaljski monolit simbol koji se ponavlja i izgleda kao da igra određenu ulogu u ljudskoj evoluciji.

Ipak, vanzemaljska intervencija deluje malo verovatno, jer stanovnici Kinšase su ispričali da su u subotu videli ljude "kako kopaju rupu na kružnom toku", prenosi agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...