IGRA NERAVA NA NEBU BLIZU KRIMA: Francuski miraži provocirali Ruse, pilotima suhoja naređeno da polete i oteraju uljeze (VIDEO)
Foto: RIA Novosti

VARNICE RUSIJE I NATO PAKTA

IGRA NERAVA NA NEBU BLIZU KRIMA: Francuski miraži provocirali Ruse, pilotima suhoja naređeno da polete i oteraju uljeze (VIDEO)

Planeta -

Dva ruska suhoja Su-27 iznad Crnog mora, u blizini poluostrva Krim presrela su danas tri francuska lovca Miraž 2000 i avio-cisternu KC-135. Sada se pojavio i snimak koji je dokumentovao kao su ruski piloti oterali uljeze, koji su leteli prema Krimu, koji je trenutno pretvoreno u jedno od najvećih svetskih vojnih uporišta i koji igra sve važniju ulogu u suprostavljanju NATO paktu u znoi Crnog Mora.

Pojedini mediji danas su preneli samo kratko saopštenje ruskog Ministarstva odbrane da su sa Krima u sredu prepodne poletela dva lovca Su-27 koji su krenuli da provere smer kretanja tri francuska lovca "Miraž 2000" i avio cisterna na KC-135 koja si presretnuti u neutralnim vodama na samom prilazu ruskoj granici.

Ministarstvo je saopštilo da su ruski avioni ispratili francuske letelice iznad Crnog mora „u skladu sa međunarodnim pravilima“.

Francuski avioni su se vratili sa granice, a ruski lovci su se vratili u bazu, navodi se još u saopštenju.

Napetosti između Rusije i Zapada dostigle su najvišu tačku od hladnog rata u prethodnim godinama otkako je Moskva 2014. godine pripojila poluostrvo Krim Ukrajini.

Moskva je poslednji put presrela francuske borbene avione iznad Crnog mora u oktobru prošle godine.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track