BORIS JE NEKAD VELIČAO TRAMPA, A SAD BAJDENA: On je Ameriku vratio na poziciju lidera slobodnog sveta, Zapad se ujedinio
Foto: Pippa Fowles / Xinhua News / Profimedia

BORIS JE NEKAD VELIČAO TRAMPA, A SAD BAJDENA: On je Ameriku vratio na poziciju lidera slobodnog sveta, Zapad se ujedinio

Planeta -

Premijer Velike Britanije Boris Džžonson izjavio je večeras da je predsednik SAD Džozef Bajden vratio Ameriku na poziciju lidera slobodnog sveta "fantastičnim potezom koji je pomogao da se Zapad ujedini".

"Kao što ste mogli da vidite i čujete maločas, Amerika se bezrezervno vratila kao lider slobodnog sveta i to je fantastično", rekao je Džžonson na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, osvrnuvši se na govor koji je prethodno održžao američki predsednik, prenosi Rojters.

"Prevaziđena je sumorna situacija. Okrenuli smo novi list, a zemlje koje nazivamo zapadnim ispisuju novo, zajedničko poglavlje oslanjajući se ponovo na svoju veliku snagu i znanje", poručio je Džžonson.

Bajden je ranije večeras, govoreći na MSC, između ostalog poručio da su se „SAD vratile" i da se "vratilo transatlanstko partnerstvo".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track