HOTEL U TEKSASU IZGOREO DO TEMELJA: Gosti spasavali živu glavu od buktinje, a sistem za gašenje požara se zaledio (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/Ralph Lauer, Printscreen Twitter

Posledice nevremena u sad

HOTEL U TEKSASU IZGOREO DO TEMELJA: Gosti spasavali živu glavu od buktinje, a sistem za gašenje požara se zaledio (VIDEO)

Planeta -

Četvorospratni hotel Hilton Garden In u blizini najvećE vojne baze u Teksasu Fort Hud izgoreo je do temelja, kada je sistem za gašenje požara otkazao zbog zamrznutih cevi, objavili su danas mediji navodeći da su gosti ovog četvorospratnog hotela spas od vatre pronašli u hladnoj noći.

Kako javlja RT požar u hotelu izbio je oko 21 čas po lokalnom vremenu. Hotel je kako navodi ovaj sajt služio za smeštaj lokalnom stanovništva, koje je bilo pogođeno snežnim nevremenom i ekstremno niskim temperaturama. Takođe u hotelu su bili smešteni i vojnici iz obližnje baze Fort Hud.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci vatrene stihije koja je progutala hotel.

U ovom požaru povređeno je troje gostiju. Jedan lakše kome je ukazana pomoć na mestu događaja, dok su dvojica hospitalizovana jer su se nagutali dima, dok se ostatak gostiju bezbedno evakuisao.

Raseljeni gosti smešteni su u obližnju baptističku crkvu.

Kako izveštavaju mediji hotel je u petak uveče bio prepun gostiju.

"Napori u gašenju požara bili su otežani zbog prekida rada automatskog sistema za gašenje požara koji nije bio u funkciji zbog smrznutih cevi", rekli su nadležni iz vatrogasne službe i dodali još da neki njihovi pripadnici nisu bili kod svoje kuće punih 96 sati jer su angažovani na 150 intervencija dnevno od kad je počelo nevreme, dok je dnevni prosek nekad iznosio 80.

Kurir.rs/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track