RUSKI AMBASADOR U VAŠINGTONU SAOPŠTIO: Rusija poslala Bajdenovoj administraciji zahtev za prvi kontakt
Foto: ProEPA / Susan Walsh / POOL

Treba rešiti niz pitanja

RUSKI AMBASADOR U VAŠINGTONU SAOPŠTIO: Rusija poslala Bajdenovoj administraciji zahtev za prvi kontakt

Planeta -

Rusija je danas zvaničnim kanalima uputila zahtev novoj američkoj administraciji da započnu prve kontakte, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

"Već smo poslali zahtev Beloj Kući, da organizujemo prvi kontakt i počnemo da sarađujemo zajedno povodom niza pitanja rekao je Antonov.

On je dodao da očekuje napredak koji se odnosi na povratak SAD u nuklearni sporazum sa Iranom kao i saradnju sa Vašingtonom povodom niza pitanja.

„Vidim da će se pritisak na nas nastaviti, posebno u oblasti ljudskih prava, verovatno i na temu slobode veroispovesti. Ponovo ćemo biti optuženi za poznate grehove“, rekao je ambasador.

Ranije je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je Moskva spremna da sveobuhvatno preispita odnose sa Sjedinjenim Državama.

Do sada su održani samo početni kontakti namenjeni „uspostavljanju odnosa“, pošto je ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao sa Bajdenom, a ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovorao sa američkim državnim sekretarom Antonijem Blinkenom.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track