BROJ PREMINULIH OD KORONE U SJEDINJENIM DRŽAVAMA PREMAŠIO POLA MILIONA: Njujork Tajms na naslovnoj strani odao počast svakoj žrtvi
Foto: Profimedia/Claudio Furlan/LaPresse/Sipa USA

Pandemija

BROJ PREMINULIH OD KORONE U SJEDINJENIM DRŽAVAMA PREMAŠIO POLA MILIONA: Njujork Tajms na naslovnoj strani odao počast svakoj žrtvi

Planeta -

Broj žrtava koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama premašio je 500.000. Prema poslednjim podacima zvaničan broj iznosi 509,897, dok je ukupan broj zaraženih koronom iznosi 28,707,292. Ovim podacima značajnu pažnju posvetili su i neki američki mediji.

Njujork Tajms je na naslovnoj strani za 21. februar 2021. na simboličan način prikazao crnu statistiku preminulih od korone u Sjedinjenim Državama.

Oni su na sredni naslovne strane objavili grafiku sa brojom preminulih od prvog do posldenjeg slučaja.

Svaka tačka na grafici ovog čuvenog američkog medija predstavlja jedan izgubljeni život u borbi protiv virusa, od koga je u svetu obolelo 111,740,208, a preminulo 2,473,879 ljudi.

Inače američki imunolog Entoni Fauči izjavio je danas za CNN da je moguće da će Amerikanci nositi maske i tokom 2022. godine. On je dodao da će mere za zaustavljanje širenja korone biti u velikoj meri relaksirane sa brojem vakcinisanih osoba.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track