Najnovije vesti

RAT ZA KOKAIN! NAJMANJE 11 MRTVIH U SUKOBIMA BANDI: Oliver Sinistera borci u okršaju sa bandom Los Kontadoresa u Kolubiji! VIDEO
Foto: Youtube prtscr / Guadalajara de Buga

nepregledna polja koke

RAT ZA KOKAIN! NAJMANJE 11 MRTVIH U SUKOBIMA BANDI: Oliver Sinistera borci u okršaju sa bandom Los Kontadoresa u Kolubiji! VIDEO

Planeta

Najmanje 11 osoba je poginulo kada su se sukobile dve ilegalne naoružane grupe u jugozapadnoj Kolumbiji tokom vikenda, saopštio je juče ministar odbrane Dijego Molano, ponudivši usput nagradu za svaku informaciju o nasilju, uz obećanje da će bezbednost biti bolja.

Do pucnjave je došlo u ruralnim oblastima u blizini Tumaka, grada na pacifičkoj obali, javio je Rojters.

Oliver Sinistera borci (grupa bivših Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije) su se sukobili se sa Los Kontadoresima, bandom koja se bori za prevlast u toj oblasti, dodao je ministar.

Među mrtvima su bili članovi oružanih grupa, ali i civili.

U oblasti oko Tumaka se nalazi oko 9.700 hektara biljke koka, što je dovoljno da se proizvede 75 tona kokaina svake godine, a to je upravo razlog sukoba dve grupe, dodao je Molano.

Ponuđena je nagrada od 56.000 američkih dolara za informaciju koja će dovesti do hapšenja El Gringa i Marija 40, lidera zaraćenih strana.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / Guadalajara de Buga

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja