OVAKO RUSKA AVIJACIJA TAMANI DŽIHADISTE: Jeziv snimak pokazuje kako je prošao napad islamista na položaje sirijske vojske (VIDEO)
Foto: Screenshot YT

bravo

OVAKO RUSKA AVIJACIJA TAMANI DŽIHADISTE: Jeziv snimak pokazuje kako je prošao napad islamista na položaje sirijske vojske (VIDEO)

Planeta -

Teroristi su pokušali da napadnu položaje sirijske vojske, ali su uništeni udarom SAA i ruskih vazduhoplovnih snaga.

Detalji u novom ekskluzivnom materijalu „Ruskog proleća“ iz Sirijske Arapske Republike.

Kako je preneo portal, Sirijska arapska vojska je 22. februara otvorila kontrolne punktove za izbeglice koji su ušli na teritoriju pod kontrolom vlade zemlje.

Odmah nakon toga, Turska je požurila da izjavi da nije u stanju da obezbedi sigurnost u zoni deeskalacije Idliba, sabotirajući time dobrovoljni izlazak izbeglica na teritoriju pod kontrolom sirijske vlade.

Kao da potvrđuju reči Ankare, banditi iz terorističke grupe Hajat Tahrir al-Šam 23. februara započeli su napad na položaje sirijske vojske jugozapadno od Idliba, južno od naselja El Bara.

Uz podršku ruskih vazduhoplovnih snaga, vladine snage su uspele prvo da zaustave neprijatelja, a zatim ga nateraju na beg.

Žurnim povlačenjem ostataka banditskih grupa, neki od militanata pali su u svoja minska polja, usled čega je uništeno 12 militanata i 2 pikapa sa teškim naoružanjem.

Uspevši da pobegnu, teroristi su pokušali da se sklone u predgrađe El Bara. Međutim, zahvaljujući vazdušnom izviđanju, njihove položaje otkrili su i pogodili avioni Ruskih vazduhoplovnih snaga.

Kao rezultat sukoba, Haiat Tahrir al-Sham izgubio je do 70 militanata, 20 jedinica teškog naoružanja i opreme.

Najverovatnije će takav poraz terorističke grupe umanjiti njihovu želju za borbom i broj provokacija u zoni deeskalacije za neko vreme će se smanjivati.

Kurir.rs/Rusvesna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track