TVITER U OFANZIVI NA KORISNIKE: Zbog popularnosti Parlera i Telegrama uvodi mnoge novine uključujući i plaćene korisnike
Foto: Profimedia

društvene mreže

TVITER U OFANZIVI NA KORISNIKE: Zbog popularnosti Parlera i Telegrama uvodi mnoge novine uključujući i plaćene korisnike

Planeta -

Tviter je najavio predstojeće masovne promene na svojoj platformi, uključujući omogućavanje korisnicima da naplaćuju praćenje i mogućnost stvaranja grupa na osnovu određenih tema.

Korisnici će uskoro moći da naplaćuju praćenje putem Super Pratilaca pristupa bonus sadržaju, kao što su pretplate na biltene ili bonus tvitovi. Funkcije direktne plaćene pretplate bile su uspešne na drugim platformama društvenih medija, iako Tviter nije otkrio koju će naknadu naplaćivati nakon što funkcija bude konačno dodata u njihovu uslugu.

Takođe će biti dodata nova funkcija grupe pod nazivom Usluga u zajednici.

Primeri ovih grupa kojima se ljudi mogu pridružiti da bi videli sadržaj koji se odnosi na određenu temu uključuju "#SocialJustice", "CraziforCats", "Plant Parents" i "Surf Gurlz".

Trenutno nije jasno kako će moderirati ove grupe, posebno političke grupe, jer se Tviter često našao na udaru kritičara i optužbi da ima pristranost prema konzervativcima.

Često označavaju ili čak uklanjaju više desničarskih postova koji se odnose na teme poput prevara na izborima i Covid-19.

Već ove nedelje popularni konzervativni voditelj Steven Krauder napao je platformu za obustavljanje računa i ograničavanje tvitova u vezi s istražnim delom koji je prikazao u svojoj emisiji, otkrivajući falsifikovane adrese na biračkim spiskovima u nekoliko država.

Krauder je emitovao snimke kako on i njegov tim posećuju ove lažne adrese, ali je Tviter nastavio da "osporava" njegovu tvrdnju. Zakleo se da su njegovi snimci istiniti i izazvao je Tviter da dokaže da laže.

Ograničenje je verovatno deo sveobuhvatnog tretmana platforme za bilo šta što je povezano sa prevarama na izborima, što bi potencijalno moglo predstavljati probleme u konzervativnijim zajednicama.

Ovo je samo jedan od mnogih primera koje su konzervativci koristili da optužuju platformu za pristrasnost, a mnogi su se obratili drugim medijima poput Parlera i Telegrama.

Još nema vremenskog okvira kada će ove funkcije biti dodate na Tviter. Investitorima su predstavljeni u četvrtak tokom prezentacije o tome "šta dalje" u kompaniji za društvene medije.

Navedeni cilj novim promenama je da udvostruči prihode kompanije do kraja 2023. godine, a da se njen tok prihoda u potpunosti ne zasniva na oglašavanju.

Kurir.rs/Logicno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track