Najnovije vesti

PROTIV SAUDIJSKOG PRINCA BIN SALMANA TUŽBA U NEMAČKOJ: RBG podnele tužbu za ubistvo Kašogija i pritvaranje više od 30 novinara!
Foto: EPA / ALEXEY NIKOLSKY

reporteri bez granica

PROTIV SAUDIJSKOG PRINCA BIN SALMANA TUŽBA U NEMAČKOJ: RBG podnele tužbu za ubistvo Kašogija i pritvaranje više od 30 novinara!

Planeta

Organizacija Reporteri bez granica (RBG) je podnela tužbu nemačkom javnom tužilaštvu protiv sudijskog prestolonaslednika Muhameda bin Salmana i još nekoliko visokih zvaničnika Saudijske Arabije za ubistvo novinara Džamala Kašogija, saopšteno je danas iz suda.

U tužbi napisanoj na oko 500 stranica koja je podneta federalnom sudu u Karlsrueu, ukazuje se na neosnovano pritvaranje više od 30 novinara i ubistvo kolumniste Vašington Posta Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2018. godine. 

Muhamed bin Salman, princ Muhamed, Džamal Kašogi
foto: AP, EPA

Princ Muhamed bin Salman negirao je bilo kakvu povezanost sa ubistvom Kašogija, saudijski zvaničnici čija imena su navedena u tužbi RBG nisu dostupni javnosti, a kancelarija za medije vlade Saudijske Arabije nije za sada odgovorila na pitanja, prenosi Rojters. 

"Oni koji su odgovorni za progon novinara u Saudijskoj Arabiji, uklučujući i ubistvo Kašogija, moraju da odgovaraju za svoje zločine", poručio je generalni sekretar RBG.

Komentara o ovom slučaju za sada nema ni iz nemačkog tužilaštva, ni iz ministarstva spoljnih poslova Nemačke. 

Kurir.rs / Tanjug,    Foto: EPA / ALEXEY NIKOLSKY

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...