KREMLJ: Sankcije Amerike i EU zbog Navaljnog su mešanje u unutrašnje poslove Rusije i neprihvatljive su!
Foto: EPA / Yuri Kochetkov

odgovor moskve

KREMLJ: Sankcije Amerike i EU zbog Navaljnog su mešanje u unutrašnje poslove Rusije i neprihvatljive su!

Planeta -

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je danas da su najnovije sankcije SAD i Evropske unije protiv ruskih pojedinaca i organizacija zbog slučaja Navaljni intervencija u unutrašnje poslove Rusije i da su neprihvatljive.

"Smatramo da su takva ograničenja apsolutno neprihvatljiva i mešanje u unutrašnja pitanja Rusije. Ona nanose značajnu štetu odnosima sa SAD i EU koji su već u žalosnom stanju", rekao je Peskov, prenosi TASS.

Agencija navodi da je porparol Kremlja naglasio i da nove sankcije ili pre ograničenja uvedena protiv nekoliko ruskih funkcionera, u osnovi dupliraju ona koja su za njih već ustanovljena ruskim zakonodavstvom.

Američko Ministarstvo finansija objavilo je juče da je stavilo na crnu listu sedam ruskih zvaničnika zbog situacije oko ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

TASS prenosi da je istog dana, Evropska unija proširila svoje sankcije protiv Rusije zbog Navaljnog i na njenoj crnoj listi našli su se još četiri ruska funkcionera: generalni tužilac Igor Krasnov, šef ruskog Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin, šef Federalne kazneno-popravne službe Aleksandar Kalašnjikov i direktor Nacionalne garde Viktor Zolotov.

Kurfir.rs / Tanjug, Foto: EPA /Yuri Kochetkov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track