ZAHAROVA: Problemi sa solidarnošću EU su kao prljav veš ispali iz korpe! Političko spletkarenje preče od razuma i zdravlja ljudi!
Foto: Profimedia

nabavka vakcina

ZAHAROVA: Problemi sa solidarnošću EU su kao prljav veš ispali iz korpe! Političko spletkarenje preče od razuma i zdravlja ljudi!

Planeta -

Umesto da misle na zdravlje svojih stanovnika i donose odluke u skladu sa njihovim potrebama, evropske zemlje igraju političku igru oko vakcina, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Ako oni u vreme pandemije, u vreme kada su im poremećeni rasporedi isporuka vakcina, ne poštuju se, ili jednostavno nema vakcina, a imajući priliku da sarađuju sa zemljama gde se ta vakcina proizvodi prednost daju političkoj petljavini u odnosu na zdrav razum i zdravlje svog naroda, onda me ne zanima da li će se vratiti u normalnost. To su njihovi problemi", istakla je Zaharova sinoć govoreći za televiziju "Rusija 24".

Prema njenim rečima, 2020. godine problemi sa evropskom solidarnošću "ispali su kao prljav veš iz korpe".

"Pokušavaju da to na neki način pažljivo kamufliraju, dobro shvatajući u kakvom su se lošem svetlu pokazali", konstatovala je portparolka MSP Rusije, prenosi Sputnjik.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track