ZBOG NJENE LAŽI JE NASTAVNIK OBEZGLAVLJEN: Za krvavu dramu kod Pariza odgovorna muslimanska učenica i njen otac! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/@Atlantide4world

optuženi

ZBOG NJENE LAŽI JE NASTAVNIK OBEZGLAVLJEN: Za krvavu dramu kod Pariza odgovorna muslimanska učenica i njen otac! (VIDEO)

Planeta -

Islamistički propovednik optužen je za saučesništvo u ubistvu, a njegova ćerka tinejdžerka za klevetu zbog islamskog odsecanja glave francuskog učitelja Samuela Patija.

Devojčica je tvrdila da je učitelj Samuel Pati tražio od muslimana da napuste razred kada je pokazivao crtane filmove o Muhamedu. Devojčica, koja se već suočila sa isključenjem zbog disciplinskih problema, nije bila prisutna na času. Patiju je musliman odrubio glavu u oktobru prošle godine.

Otac devojčice podneo je pravnu žalbu i sve izneo na mreži, inspirišući 18-godišnjeg čečenskog izbeglicu da pronađe Patija u gradu Conflans-Sen-Honor, severozapadno od Pariza. Policija je ubrzo nakon izvršenja napada ubila muslimana.

Patij je pokazala crtane filmove, koji su prvi put objavljeni u časopisu Charlie Hebdo, tokom časa građanskog obrazovanja koji je raspravljao o slobodi govora i bogohuljenju.

AFP izveštava da bi novi zakon o bezbednosti o kome se raspravlja u francuskom parlamentu predstavljao prekršaj zbog objavljivanja informacija na mreži o javnom službeniku koji zna da bi mu to moglo naneti štetu.

Kurir.rs/Israel national news

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track