SARADNJA TEHNOLOŠKOG DŽINA I DOBITNICE NOBELOVE NAGRADE ZA MIR: Jusafzai i Epl zajedno snimaju dečje serije i dokumentarce
Foto: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

pokrenuli Malala fond 2018.

SARADNJA TEHNOLOŠKOG DŽINA I DOBITNICE NOBELOVE NAGRADE ZA MIR: Jusafzai i Epl zajedno snimaju dečje serije i dokumentarce

Planeta -

Dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Jusafzai i kompanija "Epl" sarađivaće u proizvodnji nekoliko novih programa, uključujući drame, dečje serije i dokumentarce koji će se emitovati na striming servisu tog tehnološkog džina.

Jusafzai i njena produkcijska kuća "Ekstrakurikular" širi već postojeću saradnju sa "Eplom", objavila je kompanija na svojoj internet stranici u ponedeljak.

Epl, Apple, kompanija, softver
foto: Profimedia

Proizvođač ajfona i Jusafzai pokrenuli su 2018. "Malala fond" čija je namena da proširi mogućnosti obrazovanja devojaka širom sveta.

Jusafzai (23) je preživela pucanj u glavu 2012. godine. Bila je meta napada talibana zbog svoje kampanje protiv napora talibana da uskrate obrazovanje ženama. Diplomirala je na Oksfordu prošle godine.

Prvakinja u obrazovanju devojaka pridružila se poznatima i umetnicima koji sarađuju sa Epl TV-om i striming uslugom, uključujući Opru Vinfri, Martina Skorsezea, Oktaviu Spenser, Alfonsa Kuarona i Toma Henksa.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track