HTELA JE DA OTKRIJE KO SU JOJ PRAVI RODITELJI: Saznala da njenog oca decenijama traži FBI i to zbog stravičnog zločina
Foto: Youtube/CNN

ovakvom otkriću se nije nadala

HTELA JE DA OTKRIJE KO SU JOJ PRAVI RODITELJI: Saznala da njenog oca decenijama traži FBI i to zbog stravičnog zločina

Planeta -

Kada se Amerikanka Keti Gilkrist (63) 2017. godine penzionisala razmišljala je šta bi sledeće mogla u životu da radi.

Oduvek je znala da je usvojena, ali nikad nije imala veliku želju da otkrije ko su joj biološki roditelji, međutim, radoznalost je ipak pobedila.

Uradila je DNK test i došla do neverovatnog otkrića - ispostavilo se da je njen otac Vilijam Bredford Bišop mlađi, koji je nestao 1976. godine nakon što je čekićem pobio porodicu.

Dnk test je pronašao prvo podudaranje, a to je njena treća rođaka Suzan Gilmor iz Mejna.

"Bila sam zapanjena koliko smo slične. Obe smo diplomirale engleski jezik i obe smo učiteljice", kazala je Gilmorova.

Suzan, koja je amater genealog, odlučila je da pomogne Keti da nađe više odgovora o njenoj porodici. Tako su pronašle Ketinu biološku majku, koja ju je dala 1957. godine na usvajanje. Međutim, otkrivanje biološkog oca je bilo znatno teže. Posle nekoliko godina, ipak je uspela da reši tu misteriju.

"Gledala sam prezimena, srodna imena, geografiju... Njegovo ime je Vilijam Bredford Bišop Mlađi", kazala je Gilmorova. Bišop, inače bivši radnik u diplomatiji, zapravo je begunac. FBI ga traži još od 70-ih godina prošlog veka, a stavljen je na listu najtraženijih 2014. godine.

On se sumnjiči da je 1976. godine iskasapio 68-godišnju majku, 37-godišnju suprugu i njihova tri sina starosti pet, 10 i 14 godina u saveznoj državi Merilend. Policija pretpostavlja da je zatim tela transportovao u Kolumbiju, u Severnoj Karolini.

"Iskopao je plitak grob i položio tela, a zatim ih je zapalio", kazao je agent FBI Čarls Adam koji je radio na slučaju.

Kada joj je Gilmorova posle otkrića rekla kako joj se zove otac, Keti je upitala: "Da li je to neko poznat?".

"Pa, jeste", glasio je odgovor.

"Nasmejala sam se. Mi imamo smisao za humor u porodici u kojoj sam usvojena, te sam pomislila: "Pa da, naravno da mi je otac ubica", kazala je Gilkristova.

Prema pisanju medija, veliki je kontrast između njenog oca i mirnih ljudi koji su se usvojili. Nije poznato da li je njena biološka majka znala nešto o Bišopovoj prošlosti, ali Keti ističe da joj je drago da je za ovo saznala tek kada je ostarila.

Što se tiče njenog oca, on bi sada imao 84 godine ukoliko je i dalje živ. Gilkrist je ubeđena da je i dalje živ i da se nalazi u bekstvu. FBI je saopštio da je Bišop "naoružan, ekstremno opasan sa suicidalnim tendencijama".

Kako navodi FBI, Bišop ima diplomu za američke studije na Univerzitetu Jejl, kao i master italijanskog jezika na koledžu u Vermontu. On je radio kao radnik diplomatije pri Stejt dipartmentu 1976. godine pre nego što je nestao.

Ova agencija tvrdi da je Bišop na dan masakra saznao da nije dobio unapređenje u službi.

Kurir.rs/Njujork tajms

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track