STRMOGLAVIO SE SA PORODICOM U MORE DA BI PODIGAO OSIGURANJE Muškarac iz Kalifornije usmrtio autistične sinove, dobio 2 veka robije
Foto: Printscreen YT

brutalan zločin

STRMOGLAVIO SE SA PORODICOM U MORE DA BI PODIGAO OSIGURANJE Muškarac iz Kalifornije usmrtio autistične sinove, dobio 2 veka robije

Planeta -

Muškarac iz Kalifornije koji je ubio svoja dva autistična sina osuđen je danas na više od dva veka zatvora zbog planiranja ubistva svoje partnerke i dece. Još ga čeka suđenje za dve tačke ubistva.

Ali F. Elmezajen (45) dobio je maksimalnu kaznu zbog prevare, krađe identiteta, pranja novca i planiranja ubistva.

"On je vešt lažljivac i nije ništa drugo nego pohlepni i brutalni ubica. Jedino zbog čega žali je to što je uhvaćen", kazao je okružni sudija Džon F. Valter.

Životno osiguranje od 3 miliona dolara

Elmezajen je za sebe i svoju porodicu 2012. godine ugovorio polisu životnog osiguranja vrednu više od 3 miliona dolara, piše "En Bi Si Njuz".

Tužitelji su za vreme suđenja pustili snimke telefonskih poziva tokom kojih je Elmezajen pitao osiguravatelje da li je polisa još uvek aktivna, hoće li se isplatiti u slučaju smrti člana porodice i hoće li osiguravajuće društvo istraživati nesreću koja se dogodila dve godine nakon sklapanja ugovora.

Nepune dve nedelje nakon što se završilo dvogodišnje razdoblje, Elmezajen se strovalio s doka luke u Los Anđelesu i tada su se utopila njegova dva sina sa teškim autizmom - 13-godišnji Elhasan i 8-godišnji Abdelkrim.

212 godina zatvora

Majka dečaka, Rabab Diab, preživela je nesreću nakon što joj je ribar bacio plutajuću opremu za spašavanje. Elmezajen je u automobilu ostavio otvoren prozor kako bi mogao da pobegne. Par je imao i trećeg zajedničkog sina koji je u vreme ubistva bio u kampu.

"Nezadovoljan svojom finansijskom i porodičnom situacijom, Elmezajen je na prevaru uzeo milionsku polisu osiguranja, a zatim se strmoglavio sa porodicom u more kako bi mogao da podigne novac", rekao je advokat Nik Hana.

Osim što je u osuđen na 212 godina zatvora, Elmezajen mora da plati osiguravajućem društvu odštetu od 261.751 dolara. Još ga čeka suđenje zbog optužbe za ubistvo, nakon čega mu preti maksimalna kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti uslovne kazne.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track