ilegalna trgovina

NEMAČKA POLICIJA SPASLA 101 ŠTENE! Pse u jako lošem stanju pokušali da prokrijumčare iz Mađarske (KURIR TELEVIZIJA)

Planeta -

Pandemija korona virusa naterala je mnoge da se zatvore u kuće, ali je i uticala da potražnja za kućnim ljubimcima naglo poraste.

Da stvari budu gore, sve je više ilegalne trgovine pasa preko granica, pa je tako nemačka policija spasila 101 štene za koje je planirano da bude prokrijumčareno iz Mađarske.

Nije 101 dalmatinac, već 101 pas svih rasa. Izbor je širok. Tu je neodoljivi čau-čau, pa jazavičari, rotvajleri, koker španijeli. Ova štenad bila je na putu za Belgiju, kako bi bila isporučena prodavnicama kućnih ljubimaca. Prihvatilište u Nirnbergu saopštilo je da su štenad stara 6-8 nedelja. Po njihovoj proceni, lošeg su zdravlja i svi pokazuju znake iscrpljenosti i dijareje. Tek kad se oporave dobiće i vakcinu protiv besnila, a to će, kako procenjuju, biti tek sa 15 nedelja.

Sklonište je raspisalo poziv za materijalnu i finansijsku podršku dok brinu o psima i drže ih u karantinu. Nemačko udruženje uzgajivača pasa upozorio je na porast ilegalne trgovine pasa, koja dodatno opterećuje skloništa za životinje koja često snose troškove lečenja i nege.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track