PRAVI LOV NA CRVENI OKTOBAR: Ruska podmornica nestala sa radara NATO u Sredozemlju, brodovi Alijanse krenuli u besomučnu potragu
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

sukob

PRAVI LOV NA CRVENI OKTOBAR: Ruska podmornica nestala sa radara NATO u Sredozemlju, brodovi Alijanse krenuli u besomučnu potragu

Planeta -

Nekoliko inostranih medijskih kuća je objavilo informaciju da se grupa ratnih brodova iz sastava Severnoatlantske alijanse u vodama Sredozemnog mora iznenada susrela sa ruskom podmornicom.

Preciznije, ovi brodovi su ostvarili kontakt sa dizel-električnom podmornicom B-237 "Rostov-na-Donu" koja pripada klasi "Varšavjanka" – prenosi ruski internet portal RIA Novosti pozivajući se na dobro obavešten izvor. Nakon kratkotrajnog kontakta ova podmornica je jednostavno nestala sa radarskih ekrana, stvarajući osećaj nemoći kod posada na površinskim brodovima.

"Protivpodmornička grupa sastavljena od brodova NATO već nedelju dana pokušava da u vodama Sredozemnog mora pronađe rusku podmornicu B-237 "Rostov na Donu".

Međutim, svi pokušaji da se ona detektuje nisu urodili plodom. Istovremeno, ruska komanda se nalazi u stalnom kontaktu sa ovom podmornicom " rekao je sagovornik ruskog portala.

Prema njegovim rečima, borbeni efektivi NATO koju su angažovani u vodama Sredozemnog mora poseduju ozbiljne tehničke mogućnosti kada je u pitanju borba sa podmornicama, međutim uprkos tome nivo tajnovitosti ruske podmornice je prevazišla sva očekivanja.

Kurir.rs/Russia Beyond

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track