Najnovije vesti

NEMCI OSTALI U ŠOKU KAD SU ČULI ŠTA MERKELOVA PLANIRA: Zaključavanje će možda biti produženo na još pet meseci?!
Foto: EPA/CHRISTIAN MARQUARDT

porast broja zraženih

NEMCI OSTALI U ŠOKU KAD SU ČULI ŠTA MERKELOVA PLANIRA: Zaključavanje će možda biti produženo na još pet meseci?!

Planeta
23:24h

Nemačka planira da produži zaključavanje zbog suzbijanja pandemije kovida19 i na peti mesec nakon što je stopa zaraze premašila nivo koji preti da preoptereti bolnice, navodi se u nacrtu dokumenta koji je pripremio kabinet nemačke kancelarke Angele Merkel, a u koji je agencija Rojters imala uvid.

Preporuka je sadržana u nacrtu koji je kabinet Angele Merkel pripremio uoči sutrašnje video konferencije regionalnih i nacionalnih na kojoj će se govoriti o sledećem krugu mera za rešavanje pandemije.

Na svom poslednjem sastanku početkom ovog meseca, lideri su se složili o opreznom otvaranju, nađačavši prigovore kancelarke, koja je rekla da je više zaraznih varijanti otežalo kontrolu pandemije.

Nemacka, korona virus
foto: EPA/ FOCKE STRANGMANN

Institut za infektivne bolesti Robert Koh saopštio je da je broj slučajeva na 100.000 stanovnika tokom nedelje iznosio 103,9, iznad praga od 100 na kojem će jedinice za intenzivnu negu početi da ostaju bez kapaciteta.

U nacrtu se kaže da bi zaključavanje trebalo da se nastavi do 18. aprila i da će se primeniti „hitna kočnica“ dogovorena na poslednjem sastanku.

Najnoviji nacrt takođe bi pooštrio obaveze za kompanije - oni koji nisu mogli da zaposlenima ponude mogućnost rada od kuće morali bi da im obezbede jedan test na kovid-19 nedeljno ili dva ako je na raspolaganju dovoljno zaliha.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...