PUTINOV KUVAR OPTUŽUJE BAJDENA ZA POKUŠAJ OTMICE Ruski biznismen podneo prijavu protiv nekoliko američkih zvaničnika!
Foto: Printscreen Youtube

ozbiljna optužba

PUTINOV KUVAR OPTUŽUJE BAJDENA ZA POKUŠAJ OTMICE Ruski biznismen podneo prijavu protiv nekoliko američkih zvaničnika!

Planeta -

Ruski biznismen Jevgenij Prigožin poznat na Zapadu i kao "Putinov kuvar", podneo je prijavu Istražnom komitetu Rusije protiv grupe američkih građana, pripadnika organizovane kriminalne grupe, koji organizuju njegovu otmicu.

Kako navode iz saopštenja Prigožinove firme Konkord, on je prijavu podneo protiv američkog predsednika Džoa Bajdena, šefova FBI, CIA i Ministarstva pravde SAD Kristofera Reja, Vilijama Bernsa i Merika Garlanda.

Džo Bajden, Džozef Bajden
foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

On je pozvao Istražni komitet Rusije da podigne krivičnu prijavu protiv navedenih lica po članovima zakona koji sankcionišu "pripremu za otmicu" i "trgovinu ljudima".

Federalni istražni biro SAD ponudio je nagradu od 250.000 dolara svakome ko pomogne u hvatanju Prigožina.

Prigožin tvrdi da ni na teritoriji Rusije, ni na teritoriji SAD nije počinio nikakav prestup i da ovi američki građani nameravaju da ga "nezakonito liše slobode pod izmišljenim razlogom, bez ikakvih objektivnih sumnji u izvršenje prestupa".

Ko je "Putinov kuvar"?

Jevgenij Prigožin je ruski preduzetnik u medijima poznat kao "Putinov kuvar". Prigožin je dobio taj nadimak jer je bio zadužen za ketering i svečane ručkove u Kremlju na raznim prijemima. I sam ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da poznaje Prigožina, ali ga "ne smatra svojim prijateljem".

Kurir.rs/Tass

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track