KRVAVI PROLEĆNI RASPUST Ubistva, silovanja, tuče i vandalizam u Majamiju! (FOTO)
Policija bez milosti... U poslednjih pet dana više od 1.000 uhapšenih, Foto: EPA Cristobal Herreraulashkevich

HAOS NA FLORIDI

KRVAVI PROLEĆNI RASPUST Ubistva, silovanja, tuče i vandalizam u Majamiju! (FOTO)

Planeta -

Ovogodišnji prolećni raspust na Floridi će ostati upamćen kao jedan od najgorih poslednjih godina u Sjedinjenim Državama!

Majami, prolećni raspust
foto: EPA Cristobal Herreraulashkevich

Policija u Majamiju je bila primorana da uvede policijski čas zbog masovnog okupljanja mladih što na plažama, što u kafićima duž obale. Naravno, prisutni uopšte nisu poštovali mere uvedene kako bi se sprečilo širenje koronavirusa. Držanje distance i nošenja zaštitnih maski nije bilo ni u naznakama, ali je svega drugog bilo u izobilju.

Za poslednjih pet dana zabeležena su tri ubistva, nekoliko silovanja, na desetine tuča i uništavanja javne imovine. Raskalašne zabave su trajale noćima.

"Naš grad je postao bure baruta. Pokušavamo da se izbormo sa situacijom. Nadamo se da će se uskoro i drugi gradovi otvoriti i da će se smanjiti broj onih koji dolaze u Majami da bi se zabavili", žalio se Den Grlber, gradonačelnik Majamija.

Zabava za raju Dens na haubi automobila
Zabava za raju Dens na haubi automobilafoto: EPA Cristobal Herreraulashkevich

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca iz Severne Karoline koji su silovali jednu devojku, koja je kasnije preminula od prevelike doze droge. Muškarac iz Panama Sitija uhapšen je jer je usmrtio jednog tinejdžera iz Kentakija, dok je jedan muškarac iz Floride nastradao kada je pod dejstvom droge i alkohola skočio sa 23. sprata hotela ali mu se padobran nije otvorio. Policija je zbog kršenja javnog reda, kao i zbog nepoštovanja policijskog časa uhapsila više od 1.000 osoba u poslednjih pet dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja