BAHATI ŠEF RADNIKU DAO POSLEDNJU PLATU U NOVČIĆIMA: Ne samo da ima nekoliko hiljada kovanica, već je dodao i nešto zaista gnusno
Foto: Instagram/ox_isms

neverovatna osveta

BAHATI ŠEF RADNIKU DAO POSLEDNJU PLATU U NOVČIĆIMA: Ne samo da ima nekoliko hiljada kovanica, već je dodao i nešto zaista gnusno

Planeta -

Andreas Flaten je u novembru dao otkaz u mehaničarskoj radionici u Pičtriju u Džordžiji, ali uopšte mu nije bilo lako da dobije poslednju platu.

Ne samo da se Flaten obratio lokalnim medijima, već je kontaktirao i Ministarstvo rada u Džordžiji.

Naime, 12. marta, njegova poslednja plata od 915 dolara je napokon stigla u njegov dom, ali u obliku desetina hiljada kovanica. Pošto je Flaten svom šefu rekao da je taj posao za njega toksično okruženje, sav novac, otprilike 500 kilograma, takođe je bio simbolično podmazan motornim uljem - otrovnim zagađivačem podzemnih voda.

Uz sve to, tu je bila i poruka: 'Je*i se'. Ova neobična situacija privukla je pažnju javnosti kad je Flatenova devojka Olivia Oksli objavila video gomile novčića gde je ujedno i opisala okolnosti otkaza svog dečka.

Kako kaže, Flaten je navodno 'pismenu ostavku' dao dve nedelje unapred.

"Te dve nedelje su se pretvorile u pet dana. Majls Voker iz auto-servisa nastavio je da bude kreten i normalan radni dan pretvorio je u pakao. Naime, imao je nepotrebne komentare o ćerki mog dečka", ispričala je. Takođe, kaže da je bila zgrožena Vokerovom predanošću pošto je morao nekako da nabavi toliku količinu novčića.

Bivši zaposleni, Flaten, tvrdi da je njegov bivši šef poznat po uznemiravanju svojih radnika, a jedan bivši radnik tvrdi da mu je šef skinuo pantalone pred kolegama.

Kad je novinar Džejmi Kenedi ušao u trag manijakalnom mehaničaru, on ga je odgurnuo.

"Pomerite se s mog poseda", rekao je ogorčeni šef i dodao: 'Dobio je platu, to je sve što je važno. Slabić je što je uopšte to objavljivao".

"Ovo je zaista detinjasto. Imaću dosta posla s novcem koji sam već zaradio", rekao je Flaten.

Inače, Flaten je odlučio da da otkaz jer su on i njegov šef bili u svađi oko njegovog rasporeda. Šef je Flatenu obećao pauzu kako bi pokupio svoje dete iz vrtića. Međutim, pošto je neprestano ignorisao to obećanje, a imali su i druge žestoke razmirice, dao je otkaz.

Flaten i njegova devojka se trenutno još bore s novčićima jer moraju ručno da očiste svaku kovanicu od jednog centa starom krpom. Potrebno im je oko dva sata da ispoliraju 5 dolara.

Iako je ova situacija koliko bizarna toliko i neprihvatljiva, Flaten ne može ništa da učini, tvrdi portparol američkog Ministarstva rada Erik R. Lusero.

"U propisima nema ničega što nalaže u kojoj valuti zaposleni mora biti plaćen", izjavio je Lusero, piše Njujork post.

Kurir.rs/24sata.hr/Njujork post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track