02:41

Život nastavio da teče u Izraelu

vraćanje u život

IZRAEL U ČETVRTOJ FAZI RELAKSIRANJA MERA: Počasni konzul predstavio novu normalnost na Bliskom istoku (KURIR TELEVIZIJA)

Planeta -

Izrael je jedna od retkih država na svetu koje su se vratile u normalu posle odaziva velikog broja građana na vakcinaciju.

Počasni konzul Srbije u Ber Ševi, Aleksandar Nikolić gostujući u emisiji "Puls Srbije " na Kurir televiziji otrkio je da je iskoračeno u četvrtu fazu relaksiranja restriktivnih mera.

"Ljudi su se vratili na radna mesta, studenti i učenici u klupe, a vidni iskorak ove faze se ogleda u postepenom oživljavanju ugostiteljsko, šoping, kulturno-umetničkog, zabavnog i rekreativno-sportskog života, još uvek noseći zaštitne maske, a precizno je određen i broj prisutnih u prostorijama po metru kvadratnom", rekao je Nikolić.

Kako je dodao, u pitanju je veliko rasterećenje i vraćanje u normalnost posle tri lokdauna, od kojih j e poslednji trajao punih šest nedelja.

Na pitanje u čemu je tajna Izraela, konzul je objasnio da su građani prepoznali promotivni potencijal Fajzera sa jedne strane i to što su start up nacija sa druge strane.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:50

Strah od korone doveo do veće potrošnje antibiotika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track