MLADI RUS (21) PLANIRAO DA RAZNESE DŽAMIJU: FSB pronašao bombu i planove za napade (VIDEO)
Foto: Youtube/Новости на Первом Канале

po nalogu sponzora iz ukrajine

MLADI RUS (21) PLANIRAO DA RAZNESE DŽAMIJU: FSB pronašao bombu i planove za napade (VIDEO)

Planeta -

Ruska Federalna služba bezbednosti privela je u Barnaulu pristalicu ukrajinske nacionalističke organizacije koji je nameravao, po nalogu sponzora iz Ukrajine, da izvrši napad na džamiju.

Reč je o organizaciji „Etničko nacionalno ujedinjenje“ (ENU) koja je formirana sa ciljem koordinacije nacionalista Ukrajine, Belorusije i Rusije u sprovođenju akcija protiv ljudi 'neslovenskog izgleda' i protiv organa vlasti.

Kako se navodi u saopštenju FSB, privedeni u Barnaulu je državljanin Rusije, 2000. godište, koji je planirao akcije s ciljem zastrašivanja lokalnog stanovništva poreklom iz centralno-azijskog regiona, akcije usmerene na džamije, kao i organe vlasti.

Tokom pretresa pronađena je bomba, instrukcije za pravljenje bombe, ekstremistička literatura, a u telefonu su otkrivene fotografije objekata meta potencijalnih napada.

Privedeni je priznao krivicu. On je u februaru, nezadovoljan državnom politikom u sferi migracija, stupio u kontakt sa ENU, a u martu je dobio zadatak da odabere objekte za napad, a zatim da izazove požar ili da sprovede neke druge akcije u cilju zastrašivanja meštana.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track