TERAPIJA MAŽENJEM: Zatvorenici jednog od NAJOZLOGLAŠENIJIH ZATVORA stresa se oslobađaju igranjem sa zečevima i glodarima
Foto: Profimedia

antistres

TERAPIJA MAŽENJEM: Zatvorenici jednog od NAJOZLOGLAŠENIJIH ZATVORA stresa se oslobađaju igranjem sa zečevima i glodarima

Planeta -

Zatvorenici jednog od najstrožih zatvora u Britaniji, Hindli, dobili su zoo vrt za maženje gde se zatvorenici relaksiraju igranjem i maženjem zečeva i glodara.

Zatvor Hindli "dom" je za 600 zatvorenika koji sada zakazuju termine sa životinama kako bi se oslobodili stresa. Zatvor je zbog nasilja i široko rasprostranje narkomanije, proglašen za jedan od najgorih u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Iz zatvorske uprave sada su pozdravili "kreativnu inicijativu" zvaničnika Hindlija. Iako iz zatvora nisu naveli o kojim je tačno životinjama reč, takozvani "zoo vrtovi za maženje" uglavnom podrazumevaju sitnije vrste životinja poput pacova, miševa, hrčaka, morskih prasića i zečeva.

Zatvorski zvaničnici navode da su odredili jednu baštu za svoj zoo vrt gde zatvorenici mogu da odu i igraju se sa malim životinjama i tako smanje nivo stresa.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track