REKORDNA ZAPLENA, OTKRILI 11 TONA KOKAINA: Belgijski carinici našli drogu među štavljenom kožom u luci u Antverpenu! (FOTO)
Foto: Belgian Federal Police

milionski ulov

REKORDNA ZAPLENA, OTKRILI 11 TONA KOKAINA: Belgijski carinici našli drogu među štavljenom kožom u luci u Antverpenu! (FOTO)

Planeta -

Belgijske vlasti zaplenile su proteklog vikenda rekordnu količinu kokaina, nakon što su carinici u luci Antverpen zaplenili skoro 11 tona droge, sakrivene u tovaru sa štavljenom kožom.

Ova pošiljka je ukupnu količinu kokaina zaplenjenog u Belgiji tokom proteklih šest nedelja povećala na 27,64 tona, vrednosti oko 1,63 milijardi dolara, saopštilo je belgijsko tužilaštvo, prenosi AP.

Prošlog meseca, belgijska policija uhapsila je 48 osoba tokom akcije u kojoj je učestvovalo više od 1.500 policajaca i čiji cilj je bio borba protiv organizovanog narko kriminala.

Belgijski tužioci rekli su da su tokom dvogodišnje istrage, istražitelji provalili u aplikaciju za šifovanje poruka SkyEČ i presreli milijardu poruka.

Sa hiljadama brodskih kontejnera koji svakodnevno stižu u Antverpen, belgijski lučki grad jedna je od glavnih evropskih ulaznih luka za kokain.

Trgovina drogom dovela je do nedavnog porasta nasilja u gradu, ukljucujući oružane borbe i bombaške napade.

Kurir.rs, Foto: Belgian Federal Police

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track