KRALJEVSKA PORODICA U PROBLEMU: Zbog korone mogu da pozovu samo 30 ljudi, Hari bi da dođe ali ne i Megan koja ostaje u Americi
Foto: EPA / Facundo Arrizabalaga

smrt princa

KRALJEVSKA PORODICA U PROBLEMU: Zbog korone mogu da pozovu samo 30 ljudi, Hari bi da dođe ali ne i Megan koja ostaje u Americi

Planeta -

Princ Hari je navodno razgovarao sa svojim ocem, princom Čarlsom i princezama Beatris i Eugeni jer želi da prisustvuje sahrani princa Filipa, ali njegova trudna supruga, Megan Markl nema nameru da napusti SAD.

Sahrana supruga britanske kraljice Elizabete II biće prvi povratak Harija u zemlju od kada je podneo ostavku na sve kraljevske dužnosti i odselio se u Kaliforniju. "Želi da bude sa svima i već planira put kući", rekao je neimenovani izbor Miroru.

Na svom sajtu Arčvel, vojvoda i vojvotkinja od saseksa odali su poštu preminulom princu kratkom porukom: "Hvala ti na službi... Nedostajaćeš".

princ Filip, Megan Markl, princ Hari
foto: Printscreen/Archwell

U međuvremenu, sahrana princa Filipa biće logistička noćna mora u jeku pandemije koronavirusa.

Iako princ Filip nikada nije želeo veliku ceremoniju i uvek je govorio da želi sahranu sa što je moguće manje halabuke, zabrana masovnog okupljanja zbog pandemije kovida sada je kraljevsku porodicu bacila na teške muke.

Kraljica bi ovog vikenda trebalo da donese odluku kako će ceremonija izgledati.

Ono što se očekuje je da će sva događanja koja bi mogla da privuku ljude, biti otkazana, kao i da će sahrani prisustvovati maksimum 30 ljudi, a kraljica će odlučiti kojih.

Osmoro pripadnika kraljevske porodice će sigurno prisustvovati: princ Vilijam i Kejt Midlton, vojvotkinja od Veseksa, princ od Velsa i Kamila, princeza Ana i kraljica.

Uprkos Harijevim planovima, postoji velika šansa da mu ne bude dozvoljeno da prisustvuje sarhani, naročito posle bombastičnog intervjua u kome su on i njegova supruga optužili porodicu za rasizam i nedostatak podrške.

princ Filip, kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

U skladu sa željama pokojnog princa, njegov kovčeg neće biti otvoren niti će biti organizovana državna sahrana. Filip će biti sahranjen u kapli Svetog Džordža u zamku Vindzor osam dana posle smrti, odnosno sledeće subote.

Moguće je da će kraljica snimiti obraćanje javnosti, a Filipova deca će najverovatnije imati privatno bdenje oko njegovog kovčega u jednom trenutku.

Vrlo je verovatno da će biti organizovan i plotun u njegovu čast, ali se još uvek ne zna kada.

Kovčeg sa Filipovim telom prebačen je noćas u zamak Vindzor, u kraljičinu privatnu kapelu ali se očekuje da će toikom vikenda biti prenet u memorijalnu kapelu kako bi porodica mogla da se oprosti sa njim.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja