OPELJEŠIO FUDBALERA LAMPARDA I TAMARU EKLSTON: Italijan pokrao dijamante poznatim bogatašima! Plen vredan rekordnih 30 MILIONA!
Foto: Profimedia / Keith Mayhew / GoffPhotos.com

priznao najveću provalu

OPELJEŠIO FUDBALERA LAMPARDA I TAMARU EKLSTON: Italijan pokrao dijamante poznatim bogatašima! Plen vredan rekordnih 30 MILIONA!

Planeta -

Italijanski državljanin je danas osuđen za učesće u jednoj od najvećih provala u novijoj britanskoj istoriji.

Satovi i nakit koji pripadaju bivšem fudbaleru Frenku Lampardu, ćerki bogataša Bernija Eklstona Tamari i pokojnom vlasniku FK Lester Vičaju Šrivadanaprabi, pronađeni su među zaplenjenim predmetima koji su nestali u nizu provala u decembru 2019. godine, a vrednost plena je 26 miliona funti (30 miliona evra).

Alesandro Donati (43) iz Milana je priznao krivicu pred Ajlvort kraljevskim sudom za provalu, a naknado će e odrediti visina njegove kazne.

Donati je uhapšen u Italiji u oktobru, pošto je za njim raspisana međunarodna poternica, a izručen je Velikoj Britaniji u novembru.

Donati je priznao da je načinio niz provala između 30. novembra 2019. i 18. decembra 2019. godine.

Dom bivšeg fudbalera Čelsija Lamparda je opljačkan 1. decembra, a tada je nestao dijamantski sajt, ukrasna dugmad za manžetne i sat vredan 60.000 funti (69.000 evra).

Potom, 10. decembra, izvršio je upad na posed koji pripada pokojnom Šrivadanaprabi, koji je stradao u padu helikoptera u oktobru 2018. godine ispred stadiona Lestera.

Tu je ukradeno 400.000 evra u kešu, kao i skupi satovi.

Završna pljačka, u luksuznoj kući u blizini Keningston palate, koju deli Tamara Eklston sa sadašnjim suprugom Džejem Rutlandom, bila je teška 25 miliona funti.

Ona je bila na božićnom odmoru sa Rutlandom i ćerkom u to vreme.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track