Najnovije vesti

TONIKOM OD NAJOTROVNIJE BILJKE U ZEMLJI LEČE KORONU: Predsednik Kirgistana dao lekarima porodični recept! Džabe upozorenja struke
Foto: Youtube prtscr / Sputnik Кыргызстан

sadrži smrtonosni otrov

TONIKOM OD NAJOTROVNIJE BILJKE U ZEMLJI LEČE KORONU: Predsednik Kirgistana dao lekarima porodični recept! Džabe upozorenja struke

Planeta

U Kirgistanu će se za lečenje obolelih od kovida 19 koristiti biljni tonik, najavio je danas ministar zdravlja Alimkadir Beišenalijev, uprkos upozorenjima medicinskih eksperata da on sadrži potencijalni smrtonosni otrov, javlja Rojters.

Kako bi pokazao da je tonik siguran za upotrebu ministar je na onlajn konferenciji popio rastvor napravljen od korena biljke iz familije ljutića.

"Oni sa blagim simptomima oporave se za dan, a oni sa težim oblikom bolesti za tri do četiri dana", rekao je Beišenalijev.

Predsednik Sadr Džaparov lično je doktorima dao recept koji mu je preneo otac i već ga koriste, dodao je Beišenalijev. 

Međutim, medicinski ekspert i bivša savetnica u ministarstvu zdravlja Bermet Bariktabasova kaže da je reč o "najotrovnijoj biljci u Kirgistanu".

"Ccak i najmanja doza njenog ekstrakta ima jak negativni efekat na telo i osoba može brzo da umre. Vraćamo se u Srednji vek", rekla je ona.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: Youtube prtscr / Sputnik Кыргызстан

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...