ZA PROMENE NIKAD NIJE KASNO: TRAMP kakvog poznajemo više ne postoji, batalio Tviter, brzu hranu, farbanje kose i solarijum
Foto: EPA/JIM LO SCALZO

nije više narandžast

ZA PROMENE NIKAD NIJE KASNO: TRAMP kakvog poznajemo više ne postoji, batalio Tviter, brzu hranu, farbanje kose i solarijum

Planeta -

Donald Tramp kakvog je svet poznavao više ne postoji.

Na mesto bivšeg predsednika SAD došla je, barem fizički, drugačija osoba – sprej za samopotamljivanje, zbog kojeg mu je lice bilo narandžaste boje, zamenio je prirodnim sunčevim zracima, prestao je da se farba i, čak, pustio nekoliko sedih, MekDonalds je zamenio zdravom hranom, a logoreične ispade na Tviteru, spavanjem.

"Izgubio je 7 kilograma od kad je napustio Belu kuću", poverio se Biznis insajderu jedan njegod savetnik.

Gubitak kilograma nije mali podvig za 74-godišnjaka koji je prošle godine imao 110 kilograma i kome su lekari tada savetovali da izgubi 10 do 15 kila.

Drugi savetnici koji su se nedavno sastali s Trampom rekli su za Insajder da bivši predsednik izgleda srećnije, zdravije, pa čak i relativno vitko, od kako je napustio Vašington i prešao na Floridu gde igra golf, uživa na suncu i redovnije jede.

Donald Tramp, SAD, Amerika, golf
foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

"Stalno je jeo bombone M&M u predsedničkom avionu. On je veliki čovek i dosta je smršao. Ne znam koliko, ali dosta. To se vidi po njegovim odelima", rekao je jedan neimenovani savetnik.

Kad sam ga video, izgledao je zdravije i u boljoj fizičkoj kondiciji, rekao je savetnik koji se sastao sa Trampom u njegovoj rezidenciji Mar-a-Lago na Floridi.

I dok Trump uživa na floridskom suncu igrajući golf, mnogi republikanci se pitaju da čli to znači da se bivši predsednik priprema za kandidaturu za Belu kuću 2024. što je ranije najavio.

"Ako je zaista izgubio deset kilograma, mislim da postoji dodatnih 10 do 15 posto šansi da se kandiduje, rekao je jedan republikanski strateg.

Tramp je godinama od javnosti krio detalje o svom zdravlju.

Mediji prenose da su tokom predsedničke kampanje 2016. njegovi saradnici svakodnevno morali da mu kupuju kekse Oreos, dijetalne kokakole, grickalice i po dva Big Meka, dva fišburgera i čokoladni milkšejk.

Zvanično, Tramp je bio u odličnoj formi i u zvaničmin izveštajima je uvek stajalo da je u "izvanrednom" fizičkom stanju. Njegov bivši lekar Harold Bronstajn je kasnije priznao da je Tramp pisao lekarske nalaze.

Kada je 2018. tadašnji lekar Bele kuće Roni Džekson dao najvišu ocenu Trampovog zdravlja, brzo je postao ministar ratnih veterana a Tramp ga je kasnije podržao kada se kandidovao za Kongres.

Donald Tramp, Melanija Tramp
foto: Profimedia / ALEX EDELMAN / AFP

Tramp, koj je prošle godine bio zaražen koronavirusom, proveo je svega nekoliko dana u bolnici, a javnost je uveravana da su njegovi simptomi blagi i da je samo reč o predostrožnosti.

Belu kuću je napustio 20. januara i odselio se na Floridu gde većinu vremena provodi igrajući svoj omiljeni sport - golf.

Njegovi savetnici su takođe rekli da su Tviter i Fejsbuk, zabranivši mu pristup svojim mrežama, zapravo učinili Trampu ogromnu uslugu jer sada, umestoi da besno tvituje noću, odmara.

"Predsednik se oseća sjajno", rekao je jedan njegov savetnik i dodao da je Trampu sada "mnogo bolje kada više nema težinu slobodnog sveta na svojim leđima."

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track