DROGU SKRIVALI U MAŠINAMA ZA IZRADU KOLAČA U Pireju zaplenjeno 4,3 tona kanabisa, pošiljka putovala iz Libana za Slovačku
Foto: Profimedia

SKUPA POŠILJKA

DROGU SKRIVALI U MAŠINAMA ZA IZRADU KOLAČA U Pireju zaplenjeno 4,3 tona kanabisa, pošiljka putovala iz Libana za Slovačku

Planeta -

Grčke vlasti saopštile su danas da su zaplenile više od četiri tone kanabisa skrivenog u pošiljci industrijskih mašina za izradu kolača koja je putovala iz Libana u Slovačku.

AP prenosi da je policija juče potvrdila da je drogu pronašla u brodskom kontejneru u najvećoj grčkoj luci Pirej nakon informacija koje je dobila od američke Uprave za borbu protiv droge (DEA).

Kontejner, čiji su registrovani sadržaj činile tri industrijske mašine za pravljenje kolača, stigao je u Pirej 14. aprila, a trebalo je da bude prevezen železnicom 20. aprila do Bratislave u Slovačkoj, preko Severne Makedonije, Srbije i Mađarske.

Policija je saopštila da je nakon informacija DEA, pretresla kontejner 16. aprila i u skrivenom odeljku ugrađenom u metalni rezervoar koji je bio među mašinama pronašla više od 4,3 tone prerađenog kanabisa, čija se ulična vrednost procenjuje se na oko 33 miliona evra,a da je dalja istraga u toku.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track