Najnovije vesti

PRONAĐENI DELOVI NESTALE PODMORNICE NA POVRŠINI: Kiseonika više nema, posada verovatno leži mrtva na dubini od 850 metara
Foto: EPA/MADE NAGI

tragedija

PRONAĐENI DELOVI NESTALE PODMORNICE NA POVRŠINI: Kiseonika više nema, posada verovatno leži mrtva na dubini od 850 metara

Planeta

Spasilački timovi koji traže nestalu indonežansku podmornicu pronašli su delove plovila, što ukazuje da je podmornica sa 53 člana posade najverovatnije potonula, izjavio je danas načelnik generalštaba ratne mornarice Indonezije Judo Margono, javlja Gardijan.

On je rekao da su pronađeni delovi menahizma za ispaljivanje torpeda, bočica za ulje kojom se podmazuje periskop i prostirke za molitvu.

"Sa očiglednim dokazima za koje verujemo da pripadaju podmorinici, izgleda da je plovilo potonulo", rekao je admiral Margono.

Indonezija je podmornicu vodila kao nestalu u vodama severno od Balija, a sada bi mogla da proglasi podmornicu potonulom, bez nade da će naći preživele mornare.

Zvaničnici kažu da su količine kiseonika za posadu najverovatnije nestale rano jutros.

Ranije su indonežanske vlasti saopštile da su spasilački timovi locirali nestalu podmoricu na dubini od oko 850 metara Podmornica je napravljena da ide do dubine od 500 metara.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja