KRDO SLONOVA JE PRESUDILO LOVOKRADICI: Krenuo po plen u nacionalnom parku, njegovi saučenici se jedva spasli! VIDEO
Foto: Profimedia

pravda

KRDO SLONOVA JE PRESUDILO LOVOKRADICI: Krenuo po plen u nacionalnom parku, njegovi saučenici se jedva spasli! VIDEO

Planeta -

Osobu za koju se sumnja da je krivolovac, krdo slonova pregazilo je na smrt u Nacionalnom parku Kruger u Južnoj Africi, navodi se u saopštenju iz Nacionalnog parka.

Trojica osumnjičenih lovokradica pokušala su da pobegnu iz Nacionalnog parka kada su naišla na krdo slonova, navodi se u izveštaju. Kada su osumnjičeni shvatili da ih progone, "bacili su sekiru i torbu" i počeli da beže od čuvara, objašnjava se u izveštaju.

Rendžeri su pozvali pojačanje, jedan lovokradica je uhapšen. Rekao je rendžerima da je njegova grupa pobegla od krda slonova i da nije siguran da li je njegov pomoćnik uspeo da pobegne, navodi se u saopštenju.

"Rendžersi su otkrili da je njegov pomagač pregažen i podlegao povredama. Veruje se da je treći osumnjičeni imao povređeno oko, ali je još uvek u bekstvu. Pronađena je puška i slučaj je upućen policiji, koja je prisustvovala mestu događaja", pisalo je u zvaničnoj izjavi.

Garet Kolman, izvršni direktor Nacionalnog parka Kruger, pozvao je lokalno stanovništvo da im jave ako saznaju bilo kakve informacije.

"Ponosni smo na timski rad i posvećenost naših čuvara, ali žalosno je što je jedan život izgubljen", rekao je Kolman i dodao: "Kampanja protiv krivolova je odgovornost svih nas. Ugrožava mnoge živote, uništava porodice i uzima prijeko potrebne resurse za borbu protiv kriminala koji bi se mogli iskoristiti za stvaranje i razvoj radnih mesta ".

Sutradan su u istom parku uhapšene još tri osobe osumnjičene za krivolov, a sa sobom su imale kovačke puške, opremu za krivolov i municiju, piše CNN.

"Nadamo se da će ova hapšenja poslati snažnu poruku koja će biti odlučna da se zauKolmanColeman u izjavi, dodajući: "Imamo strategije koje primenjujemo, a hapšenja su dobar poticaj moralu našeg muškarci i žene na čelu kampanje. "protiv krivolova".

Kurir.rs/RTL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track