Najnovije vesti

ZARAŽEN KORONOM ŠETAO PO GRADU, SKIDAO MASKU I KAŠLJAO U LJUDE: Namerno zarazio 22 osobe, a sad mu preti robija!
Foto: Profimedia

skandal na majorci

ZARAŽEN KORONOM ŠETAO PO GRADU, SKIDAO MASKU I KAŠLJAO U LJUDE: Namerno zarazio 22 osobe, a sad mu preti robija!

Planeta
18:18h

Muškarac sa Majorke koji je zarazio 22 osobe koronavirusom uhapšen je pod optužbom za napad, zato što je, uprkos simptomima kovid-19, išao na posao i u teretanu.

Policija na tom španskom ostrvua započela je istragu krajem januara, nakon izbijanja žarišta u gradu Manakor, posle izveštaja da se zaposleni "zarazio, ali je sakrio svoju bolest", navodi se u današnjem saopštenju policije, prenosi londonski "Gardijan".

Nekoliko dana pre nego što je epidemija otkrivena, muškarac je počeo da pokazuje simptome koji su izazvali zabrinutost njegovih kolega, ali nije želeo da ide kući.

Na kraju dana otišao je na PCR test, ali nije sačekao rezultat, već se sutradan vratio na posao i, takođe, otišao u lokalnu teretanu.

Na poslu su i menadžer i osoblje insistirali da ode kući da ne bi zarazio ostale, pošto je imao temperaturu preko 40 C.

On ih je, međutim, ignorisao i proveo je dan šetajući se po svom radnom mestu, namerno spuštajući masku kada bi se kašljao i izrugivao se kolegama govoreći: "Zaraziću vas sve korona virusom", saopštila je policija.

Kada je stigao pozitivan rezultat PCR testa, testirane su i njegove kolege, od koji je pet imalo pozitivan test i koji su takođe zarazili nekoliko članova porodice, uključujući tri jednogodišnje bebe.

U teretani su zaražene i tri osobe koje su bile u direktnom kontaktu sa njim i prenele virus članovima porodice.

Policija je navela da su njegovi postupci rezultirali sa ukupno 22 infekcije, iako nijednoj oboleloj osobi nije bilo potrebno bolničko lečenje.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...