TRAMPOV ADVOKAT RUDI ĐULIJANI PROGLAŠEN ZA NAJGOREG SPOREDNOG GLUMCA Fasovao zlatnu malinu za Borat 2! Svi ga pljuju
Foto: EPA/JIM LO SCALZO

kompromitujuća scena

TRAMPOV ADVOKAT RUDI ĐULIJANI PROGLAŠEN ZA NAJGOREG SPOREDNOG GLUMCA Fasovao zlatnu malinu za Borat 2! Svi ga pljuju

Planeta -

Bivši gradonačelnik Njujorka i advokat bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa Rudolf Djulijani nagrađen je Zlatnom malinom za najgoreg sporednog glumca za ulogu u filmu ''Borat 2'', u kojem je snimljen u kompromitujućoj sceni.

Zlatna malina je nagrada koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja dan uoči dodele Oskara, a ove godine dodeljuje se 41. put.

Đulijani je nagrađen za najgoru sporednu mušku ulogu u novom filmu o Boratu kontroverznog reditelja i glumca Saše Davida Koena, a priznanje je dobio i u kategoriji “najgori spoj na ekranu” - za sebe i svoj rajsferšlus, prenose američki mediji.

Đulijani je izjavio da se ništa nedolično nije dogodilo u sceni u kojoj je, kako je objasnio, samo podvrnuo majicu glumici koja je igrala Boratovu sestru, iako kritičari smatraju da je i samo pojavljivanje u filmu dodatno urušilo njegov već poljuljani ugled, piše ''Gardijan''.

Pored Đulijanija, pažnju je privukao i kontroverzni film "Muzika" koji je režirala australijska kantautorka Sija.

Film se našao na udaru kritika zbog komentara i prikaza problema autističnih osoba i osvojio čak tri Zlatne maline.

Sija se kasnije izvinila zbog načina na koji je predstavila autističnu osobu koju je interpretirala američka glumica Medi Zigler, koja je nagrađena za najgoru sporednu žensku ulogu.

Za najgoru glavnu žensku ulogu u istom filmu nagrađena je Kejt Hadson, a Sija je dobila priznanje za najgoru režiju.

Zlatnu malinu za najgori film dobio je “Apsolutni dokaz”, dokumentarac o kineskom mešanju u američke izbore, a Majk Lidel je na osnovu tog filma proglašen najgorim glumcem.

Zlatnu malinu za najgori rimejk dobio je film ''Dr Dulitl'', sa Robertom Daunijem Juniorom, a poljska romantična drama "365 dana" dobitnik je Zlatne maline za najgori scenario.

Specijalno priznanje guvernera dobila je 2020. godina kao najgora kalendarska godina u istoriji.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track