Najnovije vesti

PLACEBO VAKCINE: Medicinska sestra u Nemačkoj injekcije punila fiziološkim rastvorom umesto vakcinom, sprema joj se otkaz
Foto: Pixabay

šokantan slučaj

PLACEBO VAKCINE: Medicinska sestra u Nemačkoj injekcije punila fiziološkim rastvorom umesto vakcinom, sprema joj se otkaz

Planeta

Policija je u dogovoru s lokalnim državnim tužilaštvom počela istragu kako bi se saznalo da li je reč o planiranom napadu.

Medicinska sestra koja radi u jednom nemačkom centru za vakcinacijupriznala je da je šest injekcija napunila fiziološkim rastvorom umesto vakcinom protiv korone kompanija Fajzer/Biontek.

"Fiziološki rastvor je bezopasan i ne postoji zdravstveni rizik za one kojima je ubrizgan", rekao je Matijas Pulc, predsednik državne kancelarije za zdravstvo Donje Saksonije.

Mediji prenose da je zaposlena u centru u Frieslandu ispustila bočicu fiziološkog rastvora pripremajući vakcinu pa je to pokušala da prikrije.

Lokalni zvaničnik Sven Ambrozi rekao je da je "slučaj jako šokantan" i da su "odmah uvedene dodatne provere što se tiče pripreme vakcina".

"Niko više ne ostaje sam sa vakcinom pa ovakvi slučajevi više nisu mogući", naveo je on.

Iz nemačkog Crvenog krsta su naveli da se medicinskoj sestri staroj 40ak godina sada "smeši" otkaz.

Policija je u dogovoru s lokalnim državnim tužilaštvom počela istragu o tome da li je reč o planiranom napadu.

Vlasti proveravaju koga je sestra vakcinisala kako bi dobili pravu vakcinu protiv koronavirusa.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...