FEDERALCI PRETRESLI ĐULIJANIJEV STAN NA MENHETNU: Bivšem gradonačelniku i Trampovom advokatu oduzeti elektronski uređaji!
Foto: EPA / Stefani Reynolds

o aktivnostima u ukrajini

FEDERALCI PRETRESLI ĐULIJANIJEV STAN NA MENHETNU: Bivšem gradonačelniku i Trampovom advokatu oduzeti elektronski uređaji!

Planeta -

Federalni agenti izvršili su danas pretres stana nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija na Menhetnu, na osnovu naloga u okviru proširene istrage saveznih tužilaca koja je trajala mesecima, javljaju američki mediji.

Đulijani, koji je bio lični advokat bivšeg predsednika Donalda Trampa, bio je u fokusu istrage koja se odnosi na njegove aktivnosti u Ukrajini. Đulijani nije optužen i negirao je navode.

Rudi Đulijani, Rudolf Đulijani
foto: EPA / Stefani Reynolds

Portparol američkog tužilaštva na Menhetnu odbio je da komentariše navode Njujork tajmsa o pretresu. List navodi da su Đulijaniju iz stana oduzeti elektronske uređaji.

CNN je ranije izvestio da su istražitelji krajem prošle godine pokrenuli proceduru za traženje naloga za pregled Đulijanijevih kominukacija, ali su naišli na otpor zvaničnika Ministarstva pravde u Vašingtonu zbog slabosti priloženih dokaza, naveli su upućeni u istragu.

Kurir.rs / The New York Times, Foto: EPA / Stefani Reynolds

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track