POGREŠNO ZAČINJENI SLATKIŠI: Deca završila u bolnici zbog poslastica sa kanabisom! Britanska policija upozorava roditelje!
Foto: Profimedia / Patricia Phillips

burna reakcija

POGREŠNO ZAČINJENI SLATKIŠI: Deca završila u bolnici zbog poslastica sa kanabisom! Britanska policija upozorava roditelje!

Planeta -

Četvoro dece u Velikoj Britaniji prebačeno je u bolnicu nakon što su imali "burnu reakciju" jedući slatkiše za koje se veruje da sadrže kanabis, saopštila je policija.

Policija je pozvana prodajnu paradu u ulici Paund Lejn u a Epsomu i zatekli su troje dece koja nekontrolisano povraćaju i naizmenično padaju u nesvest i bude se.

Dvanaestogodišnja devojčica, dvanaestogodišnji dečak i dečak od 13 godina vozilom Hitne pomoći su prebačeni u bolnicu. Još jednog 12-godišnjeg dečaka, za koga se takođe veruje da je jeo ove slatkiše, njegova porodica je iz predostrožnosti odvela u bolnicu.

Sva četvoro dece ostaće u bolnici preko noći na posmatranju. Veruje se da su slatkiši dati deci na obližnjem terenu za rekreaciju. Policija je rekla je da nema "jasan opis pomenutih slatkiša".

Međutim, saopšteno je da su u petak uveče dobili sličan izveštaj koji je vezan za "zelene žele kolutiće" ali da je u tom incidentu jedna osoba imala slabiju reakciju.

marihuana
foto: Profimedia

Detektiv narednik Li Marks je rekao policajci istražuju "o kakvim slatkišima je reč, odakle su i šta sadrže".

"Ove vrste proizvoda, koje se u Velikoj Britaniji mogu naći kao "punjeni kanabiom“ ili "punjeni CBD-om “, su nelegalne i nisu kontrolisane. Može se činiti da su to komercijalni proizvodi sa profesionalnom ambalažom, ali to ne treba shvatiti kao znak da su bezbedni ili legalni" rekao je.

Policija upozorava roditelje da se jave ukoliko primete kod svoje dece slične simtome.

Kurir.rs / Sky News, Foto: Profimedia / Patricia Phillips

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track