BIĆE JOŠ BOGATIJI: Bezos prodao akcije Amazona u vrednosti od 2,5 milijarde dolara!
Foto: Epa / Victoria Bonn-Meuser

para na paru ide

BIĆE JOŠ BOGATIJI: Bezos prodao akcije Amazona u vrednosti od 2,5 milijarde dolara!

Planeta -

Osnivač Amazona i odlazeći izvršni direktor Džef Bezos prodao je deonice te kompanije vredne 2.5 milijarde dolara.

Bezos je prodao oko 739.000 deonica po cenama koje se kreću od 3.274 do 3.485 dolara po akciji. Pri obračunavanju poreza, Bezos će dobiti 1,9 miljardi dolara. Bezos je, inače, "težak" oko 192,6 milijardi dolara, što znači da ostaje na poziciji najbogatijeg na svetu, ispred osnivača Tesle Ilona Maska.

Ove transakcije su prva prodaja akcija Amazona ove godine. Bezos je prošle godine prodao više od 10 milijardi dolara akcija u tri serije – u avgustu, novembru i februaru.

Bezosova prodaja deonica je deo unapred određenog plana za prodaju akcija kompanije. Bezos i dalje ima blizu 52,5 odsto miliona akcija Amazona i vlasnik je više od 10 posto kompanije koja je primarni izvor njegovog bogatstva.

On je novinarima 2017. godine rekao da je u toku godinu dana prodao akcije vredne milijardu dolara, kako bi doveo do bankrota kompaniju za istraživanje svemira "Blue Origin“, koju je sam stvorio.

Nije jasno da li je prodaja ove nedelje namenjena finansiranju firme "Blue Origin“ ili će novac ići u njegov Fond za Zemlju koji se bori protiv klimatskih promena.

Bezos bi bio još bogatiji da se nije razveo od Mekenzi Skot koja je dobila 4 procenta udela u Amazonu i postala jedna od najbogatijih žena na svetu i najvažnijih filantropa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track