Najnovije vesti

BLOKADA ZBOG OPASNE VOĆKE Saudijska Arabija zabranila uvoz voća i povrća iz Libana: Dobili narove punjene drogom VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/@TheNationalNews

MALI PROIZVOĐAČI OČAJNI

BLOKADA ZBOG OPASNE VOĆKE Saudijska Arabija zabranila uvoz voća i povrća iz Libana: Dobili narove punjene drogom VIDEO

Planeta

Više od pet miliona pilula “Captagona”, jedne vrste droge kao što je amfetamin, zaplenjeno je u pošiljci narova koja je iz Libana bila isporučena Saudijskoj Arabiji, piše list “Manifesto”.

Rijad je odmah naredio zabranu svake vrste uvoza voća i povrća iz Libana, koji 22 odsto svojih poljoprivrednih proizvoda izvozi u zalivske zemlje.

Zabrana je pogodila male poljoprivredne proizvođače, a intervenisao je i libanski ministar unutrašnjih poslova Mohamed Fahmi koji je izjavio da je policija već utvrdila odakle je pošiljka narova “punjenih drogom” krenula.

Pozitivna strana celog slučaja je sto su na domaćim libanskim pijacama cene, zbog saudijske blokade, pale za 40 odsto, što je dobro za sve siromašnije stanovnike Libana koji se bori sa velikom inlfacijom.

List podseća da je najveća ikada zaplenjena količina iste droge "Captagon", koja je veoma poularna među mladim bogatim Saudijcima, bilo prošle godine, a pošiljka, vredna milijardu evra, krenula je iz Italije, te da je sličan “ulov” zabeležen s drugom pošiljkom koja je bila vezana za Slovačku.

Ni jednoj od tih zemalja nije nametnuta zabrana izvoza, i prema pisanju Manifesta”, koji citira libanske političare, Saudijska Arabija pokušva da za šverc droge optuži libanski šiitski pokret Hezbolah, koji joj je jedan od glavnih rivala na Bliskom istoku.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja