RAT U FAVELI RIO DE ŽANEIRA! Banda vrbovala decu za prodaju droge, policija otvorila vatru, a onda je usledio ulični rat! VIDEO
Foto: Profimedia, screenshot

Krv i panika U ŽAKERZINJU

RAT U FAVELI RIO DE ŽANEIRA! Banda vrbovala decu za prodaju droge, policija otvorila vatru, a onda je usledio ulični rat! VIDEO

Planeta -

Policijska akcija protiv narkodilera u faveli Žakerzinjo u Rio De Ženeiru pretvorila se u pravi masakr kada je došlo do pucnjave između policije i veće grupe muškaraca, koja se prenela i na metro koji je u tom trenutku bio pun putnika. Prema poslednjim podacima broj mrtvih se popeo sa 23 na 25, ali se ne saopštava da li se među njima nalaze putnici, kriminalci i policija.

Kako javlja BBC akcija je pokrenuta kada je kriminalistička policija dobila informaciju da poveća grupa kriminalaca vrbuje decu iz Favele Žakerzinjo da prodaje drogu za njih. Kad se kriminalistička policija pojavila došlo je do pucnjave, a u pomoć poslata je i vojna policija, ali i specijalna policijska jednica BOPE obučena za rat protiv bandi u Favelama.

Ubrzo brazilski mediji bili su puni snimaka specijalaca BOPE koji naoružani fugim cevima upadaju u svaku kuću u favlei, pretresaju, a na ulicama su se pojavila oklopna vozila, dok policajcima iz vazduha podršku pružaju helikopteri.

Policija je prema navodima brazislih medija imala i jednu žrtvu kriminalistički policajac dobio je metak direktno u glavu.

Poslednje informacije govore da su u jednom vagonu u razmeni vatre kriminalaca i policije ubijena dva putnika, jedan stanovnik favele je pogođen u stopalo, a ranjena su i dva policiajca.

Zbog sukoba i pucnjave širom ove favele podaci su neprovereni i oprečni.

Video snimci koji se pojavlju zabeležili su pucnjavu, eksplozije.

Stanovnici favele su zbog obračuna bande i policije blokirani.

Brazilski meidji tvrde da je ovo najveći broj žrtvava još od 2016. godine. insče Savezni sud obustavio je policijske akcije u Favelama tokom pandemije, a sad je ponovo došlo do eksalacije nasilja.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track