Najnovije vesti

VELIKI POVRATAK TRAMPA KOJI JE DOLETEO PREDSEDNIČKIM AVIONOM: Evo šta je istina iza snimka koji kruži društvenim mrežama VIDEO
Foto: Screenshot

lažna vest

VELIKI POVRATAK TRAMPA KOJI JE DOLETEO PREDSEDNIČKIM AVIONOM: Evo šta je istina iza snimka koji kruži društvenim mrežama VIDEO

Planeta

Video BitČuta koji se deli na Fejsbuku prikazuje vrlo mutni snimak onoga što izgleda kao bivši predsednik Donald Tramp i Melanija Tramp kako se izlaze iz Air Force One.

Post javodno snimljen u aprilu 2021. godine, a naslov klipa je "Predsednik Tramp se slavno vraća u Air Force 1“.

U nastavku se tvrdi da se „predsednik Tramp vratio se Air Force 1 ove nedelje u tajnosti“ i da je Bela kuća „predviđena ili za rušenje ili za pretvaranje u muzej, stvari u ovom trenutku nisu jasne“.

Šta je jasno: Ova tvrdnja nije tačna, a video snimak Trampovih snimljen je u decembru 2020. godine, kada je još uvek bio predsednik.

U jasnijoj verziji video snimka, koji je Blumberg objavio 23. decembra na Jutjubu, vide se Donald i Melanija Tramp kako stižu na Floridu na „poslednji Božić svog predsedništva“.

I u Jutjub postu i u postu BitČuta, može se videti Melanija Tramp odmahuje glavom na istom mestu na stepeništu, korak njihovih koraka je identičan, a neko u uniformi koji nosi masku za lice vidljiv je pozdravljajući tadašnjeg predsednik.

Kurir.rs/Politifact

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja