SNOUDEN ISPROZIVAO NOVINARKU CNN: Profesionalka ne veruje da iz ove Bele kuće mogu da šire laži! To je po njoj mogao samo Tramp!
Foto: Printscreen YouTube

sramota

SNOUDEN ISPROZIVAO NOVINARKU CNN: Profesionalka ne veruje da iz ove Bele kuće mogu da šire laži! To je po njoj mogao samo Tramp!

Planeta -

Američki uzbunjivač Edvard Snovden i mnogi drugi ismevali su bivšeg dopisnika Bele kuće CNN-a zbog insinuacije da su laži i špijuniranje američke vlade jedinstvene za Trampovu administraciju i da izveštači nisu očekivali tako nešto.

Mišelle Kosinski, koja je radila kao dopisnica Bele kuće za CNN između 2014. i 2019. godine, tvrdila je u subotu da "kao američka novinarka nikada ne očekujete da vas vlastita vlada laže kako bi sakrila informacije koje javnost ima pravo da zna, ili špijunima vaših sistema i načina komuniciranja ".

"Samo je Trampov režim učinio tako nešto. Nismo to mogli očekivati ", zaključila je.

Kosinski je brzo ismejana, kako zbog toga što je sugerisala da su američki novinari bili toliko naivni, tako i zbog njenog mišljenja da su se nadzor i dezinformacije vlade odvijali samo tokom kratke administracije Donalda Trampa.

Uzbunjivač i bivši službenik CIA Edvard Snovden, uzbunjivač programa masovnog nadzora nad civilima Agencije za nacionalnu bezbednost, koji su morali da pobegnu iz Sjedinjenih Država zbog curenja informacija, Kosinski je rekao: "Bojim se da imam neke loše vesti za vaše.

"Izuzetno ste nekvalifikovani za posao novinara ako zaista mislite na ovako nešto, dobri Bože", napisao je drugi komentator, dok je novinar Alan MacLeod nazvao misaoni proces Kosinskog nivoom naivnog poštovanja države koja je potrebna da bi se dobro platila posao u glavnim medijima. "

Uprkos žestokim kritikama, Kosinski je ostao pri stavu tvrdeći da Trampove "desetine hiljada otvorenih laži, izdajničkih aktivnosti i napada na demokratiju" nisu "ekvivalentne" masovnom nadzoru i kampanjama dezinformacija iz prethodnih administracija.

Kurir.rs/Logicno.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track