ZVALI SU GA ČUDOVIŠTE IZ ARDENA: Umro okoreli serijski ubica, lovio devojčice! Ukradenim zlatom kupio zamak i tamo ubijao
Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP / Profimedia

užasna priča

ZVALI SU GA ČUDOVIŠTE IZ ARDENA: Umro okoreli serijski ubica, lovio devojčice! Ukradenim zlatom kupio zamak i tamo ubijao

Planeta -

Mišel Furnire, osuđeni francuski masovni ubica, preminuo je u zatvorskoj bolnici, saopšteno je danas iz tužilaštva.

Furnire, koga su francuski mediji prozvali "čudovište iz Ardena", osuđen je 2008. godine za silovanje, pokušaj silovanja i ubistva sedam žena i devojčica starosti između između 12 i 22 godine.

Serija ubistava je trajala od 1987. do 2001. godine, a 79-godišnji Furnire, koji je bio u zatvoru, skoro dve decenije, u subotu je u komi smešten u bolnicu zbog srčanih i respiratornih problema.

"Osuđen je na dve doživotne kazne zatvora, a 2018. godine je ponovo osuđen zbog ubistva jednog mafijaša u zatvoru.

Ubica, koji je tokom suđenja priznao da ga fasciniraju device, bio je uhapšen 2003. godine nakon što je 13-godišnja devojčica pobegla iz njegovog kombija i pozvala policiju.

U stravičnim zlodelima pomagala mu je treća žena Monika Olivije. Većinu zločina počinio je u području Ardena, severnoj Francuskoj i Belgiji.

Olivijeva je osuđena na 28 godina zatvora, gde se još nalazi.

Francuski mediji su ih nazivali "dijaboličnim, pedofilskim parom".

Policija je više puta propustila da uhvati Furnirea, a lekcije koje je naučila pomogle su u reformi postupanja prilikom istrage serijskih ubistava.

Inače, u jednom od boravaka u zatvoru Furnire je delio ćeliju sa pljačkašem banaka. Kada je pušten, pljačkaševa žena je zamolila Furnirea da iskopa ukradeno zlato koje je bilo skriveno na jednom groblju. Međutim, zloglasni par je zadavio ženu, a od plena su kupili zamak.

Kako je sam govorio, najmanje dvaput godišnje je išao u lov na device, a u zamku je zakopao najmanje dve žrtve.

Tužioci su istakli da je Monika Olivije bila omađijana Furnireom, ali je ipak kasnije sarađivala sa policijom.

Kurir.rs/Tanjug/France24.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja