OVU PORUKU HAMASA IZRAEL NE MOŽE DA IGNORIŠE: Teroristi ispalili do sada neviđeni raketni baraž! Na meti i napuštena škola VIDEO
Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

opasno

OVU PORUKU HAMASA IZRAEL NE MOŽE DA IGNORIŠE: Teroristi ispalili do sada neviđeni raketni baraž! Na meti i napuštena škola VIDEO

Planeta -

Abu Obeida, glasnogovornik Hamasovog vojnog krila, rekao je da je islamistička grupa tokom pet minuta ispalila 137 raketa na Aškelon i Ašdod i upozorio da ih ima "mnogo više".

Praznu školu u Aškelonu u utorak je direktno pogodila raketna vatra, javila je izraelska vatrogasno-spasilačka uprava.

Vatrogasci pretražuju zgradu kako bi se uverili da niko nije zaglavljen pod ruševinama.

Preko 250 raketa ispaljeno je na Izrael, a ID je pogodio oko 140 ciljeva u pojasu Gaze, nakon što se Hamas pridružio borbama u ponedeljak nakon vikenda u sukobima u Jerusalimu.

Palestinski mediji izvestili su o 26 smrtnih slučajeva u izraelskim štrajkovima, dok su Hamas iz Gaze i Islamski džihad nastavili pljuštati raketama na izraelske zajednice duž granice.

Izraelska vojska pojačala je svoje prisustvo duž granice. Vlasti su pozvale lokalno stanovništvo da ostanu kod kuće i u blizini skloništa za bombe do daljnjeg. Nasilni neredi proširili su se arapskim gradovima u Izraelu, a jedan čovek je ubijen.

Kurir.rs/Haaretz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track