PREDSEDNIK IZRAELA: Arapski lideri u zemlji podržavaju terorizam i nerede, ali moramo da gonimo izgrednike ČVRSTOM RUKOM!
Foto: AP / Amir Cohen

žestoko na bliskom istoku

PREDSEDNIK IZRAELA: Arapski lideri u zemlji podržavaju terorizam i nerede, ali moramo da gonimo izgrednike ČVRSTOM RUKOM!

Planeta -

Izraelski predsednik Ruven Rivlin izjavio je danas da arapski lideri u zemlji pružaju podršku terorizmu i neredima, prećutkujući o izbijanju nemira u mešovitim zajednicama.

Rivlin je rekao da ćutnja arapskog rukovodstva nad nasiljem u mešovitim jevrejsko-arapskim zajednicama predstavlja podsticanje urušavanja društva u trenutku izbijanja najvećeg nasilja od rata u Gazi 2014. godine, preneo je AP.

Predsednik Izraela je naveo da Izrael mora da goni izgrednike čvrstom rukom, uspostavi bezbednost i red za sve, istovremeno se boreći protiv terorizma iz Gaze bez kompromisa.

U eskalaciji neprijateljstva između Izraela i Hamasa broj žrtava porastao je na najmanje 43 ubijenih u Gazi i šest u Izraelu, preneo je Rojters.

Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na Pojas Gaze.

Tel Aviv, raketni napad
foto: Profimedia

Palestinske snage potvrdile su da su ispalile 210 projektila na Tel Aviv i Beršebu nakon što je izvršen izraelski vazdušni udar u Pojasu Gaze, a izraelska vojska je saopštila da je trećinu tih raketa oborila i da je gađala ekstremiste u Gazi kao odgovor na raketne napade na Jerusalim i druga područja.

Zvaničnici ministarstva zdravlja u Gazi potvrdili su 43 žrtve, od toga 13 dece u vazdušnom napadu, a izraelske snage su saopštile da proveravaju ove izveštaje i da im je izbegavanje civilnih žrtava prioritet, a da svoje akcije ograničavaju na vojne ciljeve.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: AP / Amir Cohen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track