BRAZIL, TIGAR: Bivši špijun regrutovao fatalne ženske da zavedu Trampove saradnike, a razlog je potpuno bizaran!
Foto: Printscreen/Instagram/EPA/ KEVIN DIETSCH / POOL/, EPA/Michael Reynolds, EPA/KEVIN DIETSCH

seksi špijunke

BRAZIL, TIGAR: Bivši špijun regrutovao fatalne ženske da zavedu Trampove saradnike, a razlog je potpuno bizaran!

Planeta -

Saveznici Donalda Trampa toliko su se bojali kritika da su zaposlili britanskog špijuna da vrbuje žene, sa namerom da otkrije "neprijatelje" tadašnjeg američkog predsednika.

Među metama bio je Herbert Rejmond MekMaster, general pukovnik i Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost, koji je na toj poziciji zamenio Trampovog vernog saveznika Majkla Fina koji je zbog svojih sumnjivih kontakata sa Rusima morao da podnese ostavku.

H.R. MekMaster
foto: EPA/ KEVIN DIETSCH / POOL

MekMaster je, naime, često opisivan kao neko ko je odaniji državi nego samom predsedniku, pa je glamurozna novinarka iz Teksasa, Tara Prajs, plaćena 10.000 dolara da pokuša da ga zavede kako bi joj otkrio neke informacije u italijanskom restoranu u Vašingtonu, gde je često zalazio, piše Njujork tajms.

Druga žena, ruska pokerašica i bivša učesnica serijala Survivor, Ana Kait, dobila je pak zadatak da zavede zaposlene u Stejt departmentu kako bi utvrdila ko ga ne voli i želi da mu osujeti planove.

"Nije nelegalno istraživati ljude koji bi trebalo da budui transparentni prema američkom narodu", poručila je Kait i najavila tužbu protiv Njujork tajmsa.

Ženama su, navodno, data tajnaa imena poput 'Brazil' i 'Tigar', a boravile su u vili sa šest soba u četvrti Džordžaun čiji je mesečni najam koštao 10.000 dolara, a mesto je držano u tajnosti, pa su vozačima Ubera redovno govorile da ih ostavi nekoliko ulica dalje od vile.

Pre nego što su izabrane žene su boravile u Vajomingu, na porodičnom ranču bivšeg marinca Erika Prinsa, osnivača američke privatne vojne kompanije Academi (nekad poznate kao Blackwater) i jednog od neformalnih savjetnika američkog predsjednika, čija je sestra Betsi DeVos bila Trumpova sekretarka za obrazovanje.

Erik Prins
foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Prins je zaposlio bivšeg britanskog špijuna, Ričarda Sedona, kako bi nadzirao žene, a sve je odrađeno u saradnji s Projektom Veritas koji se bavi raskrinkavanjem predrasuda u medijima, piše Njujork tajms.

Iz Projekta Veritas odbacili su pisanje Njujork tajmsa kao laž i klevetu.

Navodno, Prins i Sedon su žene na ranču u Vajomingu, nakon što su se uverili u njihove političke sklonosti, trenirali kako da namame njihove mete da progovore, i kako da ih tajno snimaju.

"Učenice" su podučavali kako da kreiraju i zadrže fiktivni lik, a nakon što je trening završen rečeno im je da spale priručnik koji su dobile. Neke od žena imale su zadatak da zavedu FBI agente, a neke poput Kait, "ganjale" su zaposlene u Stejt departmentu.

Novinarki Prajs su rekli da će dobiti 10.000 dolara za tajni zadatak koji uključuje velika politička imena u Vašingtonu, stoji u mejlu iz 2018. godine koji je njen bivši dečko poslao Projektu Veritas.

Tajmsovi izvori kažu da je u igri bio H. R. MekMaster, o kojem su mediji jednom prilikom pisali da je na večeri sa poslovnim direktorima nazvao Trampa idiotom sa inteligencijom vrtićkog deteta.

Operaciju je potpomagala Barbara Leden, pomoćnica Senatskog pravosudnog odbora, čiji je suprug napisao knjigu s Flinom i koja je i sama sarađivala s njim pokušavajući da pronađe izbrisane mejlove Hilari Klinton.

Leden, koja je sada penzionisana, dala je Prinsu i Sedonu detalje MekMasterovog rasporeda pa su tako otkrili da on često večera u italijanskom restoranu Toska.

Leden insistira da je samo bila "glasnik" i da nije bila deo zavere.

Nije poznato da li se Prajsova ikad sastala s MekMasterom, koji je dao ostavku u martu 2018.

On nije komentarisao tekst Njujork tajmsa, kao ni Prins ni Prajsova.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track